Nieuwegein zet zich in voor Afrika

Aanstaande zondag 18 mei organiseren twee inwoners van Nieuwegein, Dorien Wolff en Cindy Levering-Kerkhof, een groot feest in de wijk Batau Zuid samen met KMN Kind & Co De Kameleon. Een ouderwets gezellig buurtfeest voor jong en oud met sport, spel en ontspanning. En natuurlijk een hapje en een drankje. De opbrengsten van deze dag komen volledig ten goede aan projecten van AMREF Flying Doctors.

Cindy en Dorien hebben zich ingeschreven voor de Kenya Classic 2014, een zware fietstocht van bijna 400 kilometer dwars door Afrika. Voor deze sponsortocht van 11 tot en met 18 oktober 2014 hebben zij zich ten doel gesteld om middels diverse projecten, zoals het feest in Batau Zuid, zoveel mogelijk sponsorgeld te werven voor AMREF Flying Doctors.

AMREF is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor een betere gezondheid in Afrika. Zij willen dat een goede gezondheid voor alle Afrikanen toegankelijk wordt. AMREF werkt hiervoor samen met de lokale bevolking, voert lobby en overleg met instanties en regeringen.

Het programma van zondag 18 mei op het schoolplein De Meander (Morelgaarde 13-15) en het voetbalveld op de Morelgaarde begint om 11.00 uur met diverse sportieve activiteiten, zoals fietstochten, bootcamp of een zumbales. Rond 13.00 uur wordt een spelmiddag georganiseerd en om 17.00 uur is er naast een hapje en een drankje ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een kookwedstrijd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk